Normal_rolstoel_wielrenner

Op 1 november wordt het Sportfestival georganiseerd in het Groningse Haren. Het festival is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud die vaak net niet meekomen met reguliere sport- en beweegactiviteiten doordat ze een lichamelijke beperking hebben of een chronische aandoening. Dit meldt Special Heroes.

Tijdens het Sportfestival gaan de kinderen samen met topsporters kennismaken met allerlei sporten. De jeugdsporters kunnen de volgende sporten uitproberen: handbiken, (rolstoel)basketbal, boccia, voetbal en de BEA sport en spelgroep kids. Het maakt daarbij niet uit of ze in een rolstoel zitten, met hulpmiddelen lopen of gewoon kunnen rennen. De organisator van het festival zet meer informatie over het programma op de facebookpagina: www.facebook.com/aangepastinbeweging.

Iedereen die graag mee wil doen aan het Sportfestival kan zich voor 26 oktober aanmelden. Deelname is gratis. Het Sportfestival wordt tussen 13.00 en 17.00 uur gehouden op zaterdag 1 november in Sportcomplex Beatrixoord in Haren.

© Nationale Zorggids