Normal_normal_gehandicapt

Overijsselse gemeenten hebben bij de provincie ook in 2015 groot aantal aanvragen ingediend voor een financiële bijdrage voor het uitvoeren van hun taken voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De provincie heeft voor de regeling ruim 1 miljoen euro beschikbaar, zo meldt zij. 

De meeste Overijsselse gemeenten hebben–individueel of samen- gebruik gemaakt van de mogelijkheid. Tussen 1 mei en 1 juni kwamen er vijftien aanvragen binnen, voor een totaalbedrag van bijna 3 miljoen euro. De provincie kan met de beschikbare middelen in totaal 5 projecten honoreren. 
 
De meeste Overijsselse gemeenten doen aan één of meer van deze vijf projecten mee. Bij de selectie van de projecten heeft de provincie gekeken naar het aantal deelnemende gemeenten, de eigen bijdragen van gemeenten en de overdraagbaarheid van de resultaten naar andere gemeenten in Overijssel. Daarnaast zijn de projecten inhoudelijk beoordeeld door de Wmo werkplaatsen in Overijssel. De subsidieaanvragen die het hoogste scoorden in de ranking komen voor subsidie in aanmerking tot het subsidieplafond is bereikt. De projecten die in 2015 subsidie ontvangen zetten in op het verbinden van de sectoren sport en jeugdhulp, het ontwikkelen van een methode om de mobiliteit van kwetsbare ouderen te vergroten of het versterken van de zelfredzaamheid van de burgers. De volgende projecten hebben subsidie ontvangen:
 
Sport en Jeugdhulp scoren samen! Voor dit project is €291.800, - subsidie beschikbaar gesteld.
Samen Actief. Voor dit project is €146.940, - subsidie beschikbaar gesteld.
Overheidsparticipatie en burgerkracht: de volgende stap. Voor dit project is €298.680,- subsidie beschikbaar gesteld.
De toekomst is lokaal. Voor dit project is €288.800, - subsidie beschikbaar gesteld.
Transformatie van het sociale domein. Voor dit project is €42.644, - subsidie beschikbaar gesteld.
 
© Nationale Zorggids