Normal_pinda

De helft van alle kinderen heeft één of meerdere allergieën en medici hebben er geen verklaring voor. Britse artsen slaan daarom alarm over het toenemend aantal kinderen met een allergie. Dat meldt RTL Nieuws. 

Het gaat zowel om allergieën die niet levensbedreigend zijn (zoals hooikoorts) en allergieën die een serieus gevaar kunnen zijn zoals voedselallergieën. Het aantal kinderen met de levensgevaarlijke pinda-allergie is bijvoorbeeld in twintig jaar verdubbeld. Inmiddels is drie procent van alle Westerse kinderen allergisch voor pinda's.

"Dat is gemiddeld één kind in elke schoolklas", zegt de vooraanstaande Britse specialist George Du Toit. "Terwijl het vroeger hoogst uitzonderlijk was als er iemand op de hele school een pinda-allergie had." Volgens hem kan de zorg geen gelijke tred houden wanneer er een explosieve stijging is van het aantal kinderen met een allergie.

Volgens experts komt dit omdat professionele zorgverleners niet goed genoeg getraind zijn om de groeiende epidemie aan te pakken. 

© Nationale Zorggids