Normal_jongeren4534

Euthanasie en jongeren is geen vanzelfsprekende combinatie. "Omdat je zo jong bent, schrikken mensen zich dood als je over euthanasie begint. Die schrikreactie maakt het moeilijk erover te praten, het is een gevoelig onderwerp," aldus Wendy Bax, een van de oprichtsters van NVVE Jongeren. Dat moet en kan anders, vinden de NVVE Jongeren. Het onderwerp moet ook voor mensen jonger dan 40 jaar bespreekbaar worden. Dit meldt de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. 

Daarom houden de NVVE Jongeren op 13 februari 2016 weer een symposium. Tijdens dit symposium wordt gepraat en gediscussieerd over uiteenlopende vragenstukken omtrent jongeren en het zelfgekozen levenseinde. Dit zal gebeuren naar aanleiding van lezingen van onder anderen Myrthe van der Meer en Suzanne van de Vathorst en door een filmvertoning en aansluitend nagesprek. De bijeenkomst is voor alle jongeren (tot 40 jaar jaar) die geïnteresseerd zijn in dit thema, zowel leden als niet-leden van de NVVE.

NVVE jongeren organiseren op zaterdag 13 februari hun jaarlijkse symposium. De bijeenkomst vindt plaats in het Beatrixgebouw aan het Jaarbeursplein te Utrecht, van 13.00 tot 16.45 uur.

©Nationale Zorggids