Logo_identities_mooiste-contact-fonds_1

De Hartstichting en het KPN Mooiste Contact Fonds starten een samenwerking. Het doel: ervoor zorgen dat jongeren met een hartaandoening eenvoudig in contact komen met leeftijdsgenoten en hun verhaal kunnen doen. Dat meldt de Hartstichting.

In Nederland leven circa negenduizend jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een aangeboren hartaandoening. Dit heeft een enorme impact op hun leven. Een hartaandoening is aan de buitenkant niet te zien en dat zorgt voor veel onbegrip bij leeftijdsgenoten. Daardoor voelen deze jongeren zich snel eenzaam, hebben ze minder zelfvertrouwen en moeite om deel te nemen aan het sociale leven op school. Het KPN Mooiste Contact Fonds en de Hartstichting slaan hun handen ineen en gaan jongeren met een hartaandoening helpen in contact te komen met leeftijdsgenoten. Het KPN Mooiste Contact Fonds levert in eerste instantie een financiële bijdrage, waarmee bijvoorbeeld een online ontmoetingsplek en app ontwikkeld kunnen worden. De jongeren worden hier actief bij betrokken. Ook krijgen de jongeren van KPN-medewerkers hulp bij het maken van persoonlijke video’s. Zo kunnen ze hun omgeving beter informeren over hun aandoening.

“Hiermee krijgen deze kwetsbare jongeren een stem en een plek om met andere jongeren in contact te komen én te blijven. Want contact leidt tot meer begrip, respect en zelfvertrouwen. En dat is precies wat deze jongeren nodig hebben: ze willen laten zien wie ze zijn. Deze samenwerking levert hierin een substantiële bijdrage, waar we ontzettend blij mee zijn,” aldus Floris Italianer, directeur van de Hartstichting.

Met het Mooiste Contact Fonds ondersteunt KPN initiatieven van verschillende maatschappelijke partners die gericht zijn op het stimuleren van sociaal contact voor kwetsbare groepen in de samenleving. Het KPN Mooiste Contact Fonds zet techniek, middelen en mensen in om daar wat aan te doen.

Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in Nederland land. Elke dag overlijden er ruim honderd mensen aan hart- en vaatziekten en komen er duizend mensen in het ziekenhuis terecht. De preventie, behandeling en genezing van de ziekte is de belangrijke missie van de Hartstichting. De organisatie strijdt al meer dan 50 jaar tegen hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken in het land, door financiering van onderzoek, voorlichting over een gezonde leefstijl en het realiseren van innovaties in de zorg.

©Nationale Zorggids