Normal_tralies__ggz__tbs__gevangen__crimineel24

Begin deze week oordeelde de rechtbank in Den Bosch dat de man die zijn dochter jarenlang misbruikte drie jaar de gevangenis in moet. Hij misbruikte het meisje, met een lichte vorm van autisme, meer dan honderd keer. Dat meldt Omroep Brabant.

De man is onderzocht en daaruit bleek dat hij een psychische stoornis heeft, echter heeft men geen verband kunnen leggen tussen deze stoornis en het misbruik. Er dus geen reden om hem verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren. Wel stelt de rechter dat hij zijn dochter onherstelbaar leed heeft aangedaan. Hij had enkel oog voor zijn eigen behoeften.

Het meisje vertelde begin dit jaar een verontrustend verhaal aan een vriend op school. Nadat hij dit verhaal aan docenten vertelde, vroegen zij bij het meisje na of haar vader haar inderdaad misbruikte. Zij bevestigde dit door te zeggen dat het die ochtend nog was gebeurd en dat haar vader een condoom had gebruikt. Hierna werd de politie ingelicht die na onderzoek een condoom in de prullenbak vond, met daarop DNA van vader en dochter. De man ontkent het misbruik nog steeds. 

Door: Redactie Nationale Zorggids