Logo_ajax

Only Friends, een sportclub voor kinderen met een beperking, heeft deze week een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend met voetbalclub Ajax. Aankomend seizoen mogen de 250 voetballers van Only Friends in het officiële tenue van Ajax spelen. Dat meldt het Parool. 

De ondertekening van het contract door Edwin van der Sar en Dennis Gebbink, oprichter van Only Friends, vond plaats op woensdag 21 december. De aanwezige voetballers keken juichend bij de ondertekening toe. “Als vader, Amsterdammer en Ajacied ben ik enorm trots dat we deze overeenkomst met Ajax mogen ondertekenen”, zegt Gebbink.

Ajax gaat de sportclub tevens financieel steunen. Zo kunnen nog meer kinderen met een beperking sporten bij Only Friends. Alle kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte zijn welkom bij de club, waar ze hun kwaliteit van leven kunnen verhogen. Niet alleen kunnen kinderen er voetballen, ook het beoefenen van bijvoorbeeld hockey, honkbal, judo, tennis en kickboksen is mogelijk. 

Door: Redactie Nationale Zorggids