Logo_img_18168_1

De Vrouwenopvang van Het Kopland heeft de Kind Centraal Award 2017 gewonnen. De prijs van Stichting het Vergeten Kind werd zondag uitgereikt door Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. De uitreiking vormde tevens de aftrap van de Week van Het Vergeten Kind. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Het Kopland werkt in Groningen en in Emmen. De Vrouwenopvang van Het Kopland is volgens de jury ‘een voorbeeld is voor vele andere opvanglocaties. Zij geven een goed voorbeeld hoe kinderen een veilige plek en de juiste begeleiding krijgen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen.

Voor de uitreiking werd Het Kopland in het zonnetje gezet. Het doel hiervan is om andere instellingen, maar ook gemeentes te motiveren om betere zorg voor kinderen in de maatschappelijke- en vrouwenopvang te organiseren.

"Elk kind woont het liefst thuis. En als dat niet kan dan op een veilige plek waar het fijn is en waar aandacht is voor jou", aldus Kinderombudsman Margerite Kalverboer. Alice Vellinga, directeur van Het Kopland, droeg de award op aan alle moeders die de moedige stap hebben durven nemen te kiezen voor een betere toekomst voor hun kinderen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids