Normal_recht_rechtzaak_rechtsgebouw

De man die twee vierjarige meisjes seksueel misbruikte, heeft een celstraf van drie jaar met tbs opgelegd gekregen. Beide meisjes zagen de zestigjarige man als opa: één van de meisjes was de dochter van zijn stiefdochter en het andere meisje was de dochter van de ex-man van zijn partner. Dat meldt RTL Nieuws.

Tussen 2003 en 2005 pleegde de man meerdere malen ontucht met het vierjarige dochtertje van zijn stiefdochter. Het andere meisje misbruikte hij terwijl hij op haar paste. De handelingen die hij en de meisjes moesten uitvoeren ging volgens de rechter ‘zeer verstrekkend’.

“Hij heeft hiermee niet alleen het vertrouwen van de slachtoffers, maar ook dat van het gezin en de familie ernstig geschaad”, aldus de rechtbank. Deskundigen hebben vastgesteld dat de man kampt met een geestelijke stoornis of ontwikkelingsachterstand, daarom is hij verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Opname in een tbs-kliniek is verplicht, met later ambulante zorg. Hij heeft tevens een verbod opgelegd gekregen voor het zorgen voor minderjarigen of het in contact komen met minderjarigen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids