Logo_inspectie_jeugdzorg

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hebben de aanwijzing aan Zorgcamping en Logeerhuis De Vlieger in Nieuweroord beëindigd. De Vlieger heeft binnen de vastgestelde termijnen maatregelen genomen waardoor ze voldoet aan de in de aanwijzing geformuleerde vereisten. De inspecties achten De Vlieger in staat om verantwoorde jeugdhulp te bieden. Dit meldt Inspectie Jeugdzorg.

De Vlieger voldeed op tijd aan het eerste en tweede onderdeel van de aanwijzing. In april 2017 hebben de inspecties een hertoets uitgevoerd bij De Vlieger. De inspecties concluderen dat De Vlieger met de gerealiseerde verbeteringen en maatregelen binnen de gestelde termijn van vier maanden, ook voldoet aan het laatste onderdeel van de aanwijzing.

De hertoets bij De Vlieger is uitgevoerd aan de hand van het toetsingskader Jeugdhulp met verblijf. Dit omvat vijf thema’s: uitvoering hulpverlening, veiligheid, leefklimaat, cliëntenpositie en organisatie. De inspecties hebben alle 32 verwachtingen uit dit toetsingskader opnieuw getoetst op de locatie van De Vlieger in Nieuweroord. Op het moment van de hertoets voldeed De Vlieger aan 31 van de 32 verwachtingen.

De Vlieger valt vanaf mei 2017 weer onder het reguliere toezicht van de inspecties. De inspecties verwachten van De Vlieger binnen zes weken een schriftelijke verklaring waaruit blijkt op welke wijze zij ervoor heeft gezorgd dat ook is voldaan aan de laatste verwachting.

De Vlieger voldeed in december 2016 niet aan 21 van de 32 criteria op de vijf thema’s uit het toetsingskader Jeugdhulp met verblijf. Gezien de aard en ernst van een aantal criteria waaraan niet werd voldaan en de risico’s die dit met zich mee kon brengen, besloten de inspecties De Vlieger een   aanwijzing te geven.

Door: Redactie Nationale Zorggids