Normal_samenwerken_studie_groep

Jongeren in een kwetsbare positie hebben soms meer hulp nodig bij hun weg naar zelfstandigheid. Daarvoor is een integrale aanpak nodig van gemeenten en partners op diverse leefgebieden. Via een Jongvolwassenentop willen zowel de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) als de overheid komen tot het oplossen van knelpunten in de overgang naar volwassenheid. Dit meldt VNG.

De Jongvolwassenentop wordt gehouden in het najaar van 2017. Tijdens deze top worden problemen en oplossingen voor jongvolwassenen die het moeilijk hebben besproken. De bedoeling is om vanuit de jongeren te denken en werken, vanuit een lerende aanpak. 
 
Om dit te bereiken is er een integrale aanpak nodig van gemeenten en landelijke partners, waarbij ook gekeken kan worden naar andere pacten, zoals het Thuiszitterspact en Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. Samenwerking is hierbij heel belangrijk met daarnaast ruimte voor maatwerk. Daarom is aansluiting gezocht bij de door Nji, VNG, Movisie en Divosa georganiseerde aanpak 16–27 jaar. 
 
Door: Redactie Nationale Zorggids