Logo_radboudumc-amalia-kinderziekenhuis

Het Radboudumc gaat starten met specialistische brandwondenzorg voor kinderen. Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis biedt nu al specialistische zorg voor kinderen met meerdere ernstige letsels. Met alle specialismen op één plek in een dedicated academisch kinderbrandwondencentrum kan optimale zorg worden geboden aan patiënt en familieleden. Dit heeft direct effect op de behandeling en het herstel van de patiënt. De kwaliteit van leven kan onderscheidend verbeterd worden terwijl betere functionele, cosmetische en psychologische resultaten worden bereikt. Dat meldt Radboudumc. 

Kinderen vereisen andere zorg dan volwassenen ook als het gaat om brandwonden. Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis behandelt nu al regelmatig brandwondenpatiënten met daarnaast meerdere ernstige letsels (level I traumacentrum).
 
Professor Kees Noordam, voorzitter Radboudumc Amalia kinderziekenhuis: "Bijna alle kinderen die bij ons binnengebracht worden hebben meerdere ernstige letsels. Dit vraagt specialistische hulp, speciaal gericht op kinderen. Wij hebben alle kinderspecialisten en de kinderintensive care onder één dak. Hierdoor blijft verplaatsen van de patiënt tijdens de behandeling – wat zeer belastend is - beperkt. Eenmaal bij ons kan meteen alle zorg die nodig is geleverd worden; ook voor kinderen met brandwonden.”
 
Daarnaast biedt de omgeving van een academisch ziekenhuis ook de mogelijkheid voor verdere ontwikkeling van innovatieve technieken en uitwisseling van kennis. Het Radboudumc is al zeer actief op het onderzoeksgebied van huidvervanging en tissue engineering.
 
Door uitbreiding met deze specialistische zorg komt het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis ook tegemoet aan de algemene richtlijn om doelmatige en specialistische zorg zoveel mogelijk te concentreren. Met het nieuwe centrum krijgt ook het oosten van Nederland optimale brandwondenzorg voor kinderen.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids