Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De rechtbank in Arnhem heeft een 42-jarige man uit Kerkdriel een celstraf van zes jaar opgelegd, met daarbij tbs en dwangverpleging. De man misbruikte jarenlang zijn minderjarige stiefdochters en beiden werden op een gegeven moment zwanger van hem. De celstraf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Dat melden Omroep Gelderland en het Brabants Dagblad.

Het misbruik van de meisjes begon toen zij nog geen tien jaar oud waren en ze raakten zwanger op dertienjarige en vijftienjarige leeftijd. De rechtbank is van mening dat de meisjes hun jeugd is ontnomen door hun vroege moederschap. “Zij kregen op veel te vroege leeftijd de verantwoordelijkheid voor de zorg en de opvoeding van een kind. Daarnaast moeten zij ook leven met de wetenschap dat het kind door hun stiefvader is verwekt.” De kinderen van de meisjes zijn in een pleeggezin geplaatst.

Tijdens de zitting bleek niet dat de man spijt had van zijn acties en dat vindt de rechtbank onacceptabel. Daarom krijgt hij naast een celstraf ook tbs en dwangverpleging opgelegd. Tijdens een eerdere zitting gaf de man de meisjes de schuld. Hij meende dat zij het initiatief namen tot seksuele handelingen. Overigens meldde het Brabants Dagblad dat de moeder op de hoogte was van het misbruik. Eén van haar dochters wilde aangifte doen, maar haar moeder wist haar ervan te overtuigen dat toch niet te doen.

Beide meisjes krijgen ook een schadevergoeding van hun stiefvader: een bedrag van 60.000 euro. 

Door: Redactie Nationale Zorggids