Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

Ggz-instelling Virenze is een paar maanden geleden failliet verklaard. Triversum Centrum voor Kinder- en Jeugdpyschiatrie (onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord) is inmiddels bereid gevonden om de minderjarige cliënten over te nemen. Over een paar dagen, per 1 juni, kunnen ze daar langskomen voor een behandeling. Dat meldt Skipr. 

Virenze werd eerder al overgenomen door Parnassia, maar om de jongere cliënten de beste zorg te garanderen, is Triversum gevraagd om de behandeling van de kinderen en jongeren over te nemen. Kinderen of ouders die de overstap liever niet maken, kunnen daar ook voor kiezen. Keuzevrijheid blijft altijd voorop staan. Triversum ziet er met de overname van deze jonge groep cliënten op toe dat zij verzekerd blijven van de benodigde psychiatrische hulp.

“Wij behandelen sinds tientallen jaren kinderen en jongeren met allerlei verschillende problemen: van adhd tot autisme en van psychose tot persoonlijkheidsproblematiek. Uitgangspunt is altijd de psychiatrische belemmeringen te behandelen en daarmee de veerkracht van het kind te vergroten, zodat zij naar school kunnen blijven gaan, met vriendjes kunnen spelen en ouders weten hoe zij het beste met hun kind kunnen omgaan”, aldus directeur Margriet Wiedemeyer van Triversum.

Door: Redactie Nationale Zorggids