Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de veroordeling van een Duits stel dat hun zoontje mishandelde en verwaarloosde. Onlangs werden de ouders door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van drie jaar. Hun nu 9-jarige zoon heeft een jarenlange lijdensweg achter zich dat zich kenmerkt in opsluiting in een kist en enkel brood en water als voeding. Ook werd de jongen geslagen door zijn moeder. Dit meldt de Telegraaf. 

Waar het OM de man en vrouw ontvoering ten laste legt, gaat dat de rechter te ver. De uitspraak van de rechtbank is enkel gebaseerd op zware kindermishandeling. Daar kan het OM zich niet in vinden en daarom volgt binnenkort een hoger beroep.

Ook de moeder van het jongetje gaat in hoger beroep. Ze zegt niets te maken te hebben gehad met de mishandeling, maar waarom ze precies vervolgstappen onderneemt is niet bekend. De moeder moet in Duitsland ook nog 2,5 jaar de cel in voor kindermishandeling.

Het stel, dat uit Duitsland komt, heeft nog twee andere kinderen. Een andere zoon, Julian, werd ook mishandeld door zijn ouders. Vader Udo D. zat daarvoor een straf uit in Duitsland. Ook moeder Jessica T. had een straf opgelegd gekregen. Echter vluchtten ze naar Nederland om te voorkomen dat de toen zwangere vrouw in de gevangenis zou bevallen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids