Marcouch oproep opmerkzaakheid huiselijk geweld coronacrisis
De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft in een brief aan de bewoners van zijn stad aandacht gevraagd voor huiselijk geweld. Hij vraagt Arnhemmers om alert te zijn op buren die opeens stiller of juist drukker worden. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.
“Vanavond wil ik u in deze aangrijpende coronaperiode attent maken op het grote gevaar dat soms wel degelijk huist achter de gezellige lampen en de dichte gordijnen: huiselijk geweld”, zo schrijft hij.
 
Marcouch noemt huiselijk geweld het gemeenste gevaar op aarde: “Omdat het gebeurt op de plek die juist de meest veilige op aarde hoort te zijn: je eigen huis, in je eigen gezin. In deze periode van corona is het huiselijk geweld zelfs nog veel gemener, want nu zitten de slachtoffers echt helemaal in de val. Zij kunnen niet langer even ontsnappen aan de mishandeling, het misbruik of de verwaarlozing op school, bij het werk of in de sportclub.”
 
Hij verwijst mensen naar de site: ikvermoedhuiselijkgeweld.nl, het sociale wijkteam, Veilig Thuis, Centrum Seksueel Geweld of de Kindertelefoon. Ook kunnen kinderen in een lastige situatie terecht bij basisscholen.
 
Sinds de regering strengere regels opstelde rondom het coronavirus, post de burgemeester dagelijks een brief aan zijn bewoners op sociale media.
 
Door: Nationale Zorggids