Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Begin vorig jaar berichtte NOS over een Rotterdams gezin waar een baby na mishandeling overleed. Dit probleemgezin kreeg zorg van studenten van Bureau Frontlijn. De Inspectie Jeugdzorg oordeelt in een nieuw rapport dat het gezin niet de juiste zorg kreeg. De zorgverleners richtten zich onvoldoende op de veilige ontwikkeling van de kinderen in het gezin. Tevens werkten de hulpverleners niet goed samen. Na het overlijden van de tien maanden oude baby, zijn de moeder en haar vriend opgepakt. Deze zijn in afwachting van een rechtszaak. Dat meldt NOS.

Bureau Frontlijn, een zorgorganisatie die zorgstudenten inzet voor begeleiding van gezinnen, werd ingezet voor ondersteuning van het gezin. Echter richtte de organisatie zich met name op de financiële problemen en werden de signalen van kindermishandeling over het hoofd gezien. Het betrokken wijkteam was tevens niet op de hoogte van de problemen binnen het gezin.

De gemeente Rotterdam gaat maatregelen nemen omtrent de zorg voor probleemgezinnen. Het rapport van de Inspectie Jeugdzorg is volgens de gemeente zeer zorgwekkend. 

©Nationale Zorggids