Normal_normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

Besteed meer aandacht aan het belang van ouderschaps- en vaderschapsverlof en veranker seksuele voorlichting in het onderwijs. Dit zijn enkele aanbevelingen die enkele landen aan Nederland deden tijdens het mensenrechtenexamen van de VN Mensenrechtenraad. Wereldwijd kregen landen de mogelijkheid om Nederland aanbevelingen te doen op het gebied van mensenrechten. Dat meldt Kenniscentrum seksualiteit Rutgers.

Wat Rutgers betreft luistert de Nederlandse overheid naar de aanbevelingen van de verschillende landen. Het kenniscentrum heeft de afgelopen tijd veel met landen gesproken over de huidige seksuele en reproductieve rechten en aangedrongen op sterke aanbevelingen.

Het aantal tienerzwangerschappen en abortussen in Nederland is vooralsnog relatief laag, echter kent ons land een groep kwetsbare vrouwen die extra aandacht behoeven. Ook scholen zouden meer aandacht moeten besteden aan seksuele voorlichting. Want, vindt Rutgers, de seksuele voorlichting die nu wordt gegeven op scholen voldoet niet. 

Door: Redactie Nationale Zorggids