Normal_rijksuniversiteit_groningen_rug

Veel ouderen in de stad Groningen zien er vanaf om zich in het centrum van de stad te begeven. Ze zeggen zich niet veilig te voelen vanwege het drukke verkeer. Dat zegt de samenwerkingsorganisatie van ouderenbonden in Groningen (SOOG) tegen RTV Noord.

Volgens de stichting heeft de gemeente Groningen weinig oog voor de problemen waar ouderen in het verkeer tegen aan lopen. Zij hebben meer moeite om hun aandacht te verdelen. Ook vallen ouderen sneller en lopen ze meer kans op een verwonding. De stichting SOOG organiseert volgende week een bijeenkomst om bij de gemeente aandacht te vragen voor de problemen.

Hoewel de binnenstad van Groningen autovrij is, wordt het er steeds drukker door een toenemend aantal fietsen en andere vervoersmiddelen. De stichting SOOG hoopt dat de gemeente zich zal buigen over een nieuw fietsbeleid.

Henk Ubbink van SOOG hoort van steeds meer ouderen dat ze zich niet meer wagen in de binnenstad. 'Zeker als er markt is of een evenement mijden ze de binnenstad liever. En het wordt steeds drukker, met steeds meer e-bikes, scootmobielen, en andere elektronische vervoermiddelen, die de bestuurders soms slechts onder controle hebben', aldus Ubbink.

© Nationale Zorggids