Normal_gesprek

Vorige week vonden de eerste pilotbijeenkomsten Vrijheid en veiligheid bij dementie plaats, met als doel om mensen die zorgen voor mensen met dementie met elkaar in contact te brengen. Zij praten over dilemma's en nieuwe inzichten rond vrijheid en veiligheid bij dementerenden. Dat meldt Alzheimer Nederland.

Vanaf het najaar 2015 gaan de initiatiefnemers (Alzheimer Nederland, Innovatiekring Dementie en LOC Zeggenschap in Zorg) de bijeenkomsten door het hele land stimuleren en faciliteren. "Wij willen naasten, vrijwilligers en professionals helpen om manieren te vinden die tot meer vrijheid leiden. Zowel thuis als in het verpleeghuis of het ziekenhuis", zeggen de initiatiefnemers.

De bijeenkomst duurt twee uur. Naast de kans om te spreken met anderen worden filmpjes rond verschillende gespreksthema's vertoond. Het programma is bedoeld voor iedereen die een bijeenkomst veiligheid en vrijheid bij dementie wil organiseren. Dit kan gaan om bijvoorbeeld dementieketens, verpleeghuizen, gemeenten of sociale wijkteams.

Initiatiefnemers zijn nog op zoek naar ervaren gespreksleiders. Zij kunnen zich aanmelden via info@vrijheidenveiligheid.nl

© Nationale Zorggids