Normal_handje

Vier op de vijf Nederlanders zijn bezorgd over de opvang van ouderen, zowel nu als in de toekomst. Zij zijn bang dat de kwaliteit van de ouderenzorg achteruit zal gaan nu er meer een beroep wordt gedaan op familie of vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction, meldt De Telegraaf. 

Meer dan de helft van de 65-plussers wil volgens het onderzoek ‘koste wat het kost’ zo lang mogelijk in eigen huis blijven wonen. Ook hun kinderen denken er zo over. Van hen is 68 procent bereid om hun huis of die van hun ouders zo te verbouwen zodat hun ouders langer thuis kunnen blijven.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van verzekeraar Interpolis en Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers. 1000 mensen werden ondervraagd, onder wie 300 mantelzorgers. Arné van den Boom, directeur van Interpolis, vindt het van belang dat mensen al vroeg nadenken over hun pensioen. “Hoe voorkom je dat kwetsbare ouderen het huis uit moeten waar ze hun hele leven hebben gewoond, omdat er niemand in de buurt is om ze te helpen als er iets gebeurt?”

© Nationale Zorggids