Normal_normal_oma_ouderen_bejaarden_drinken

24 projecten kunnen rekenen op een financiële bijdrage van ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’, een programma van Fonds NutsOhra dat zich richt op het ondersteunen van projecten voor alleenstaande, thuiswonende ouderen met een beperking. Na een tweede oproep zijn 24 nieuwe projecten, die gericht zijn op het uitbreiden van sociaal contact en het verbeteren van de fysieke conditie door middel van sport en spel, geselecteerd. Dat meldt LVB Networks. 

Voor de selectie van de projecten wordt gekeken naar een aantal criteria. Het grootste punt is dat de projecten gericht moeten zijn op het uitbreiden van sociaal contact en verbeteren van de fysieke conditie. Zo zijn er projecten zoals ‘studiekringen voor ouderen’ of ‘Natuurlijk fit’. Daarnaast worden de ouderen gevraagd of zij dit project nodig achten.

Ineke Jonker, programmaleider van ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’: “Op een prettige manier langer zelfstandig thuis wonen betekent meer dan voldoende zorg achter de voordeur. Het gaat om zo lang mogelijk mee kunnen doen en erop uit kunnen gaan. Met deze 24 nieuwe projecten streven we er dan ook naar om juist deze meer kwetsbare groep van alleenstaande ouderen met een beperking in staat te stellen sociale activiteiten te blijven ondernemen en zo mobiel mogelijk te blijven.”

Van 14 januari tot 10 maart 2016 staat de derde call van het programma ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’ open. Iedereen met een projectidee specifiek om alleenstaande ouderen in staat te stellen om zo lang mogelijk gelukkig thuis te laten wonen kan zijn initiatief in deze periode indienen voor projectsubsidie. Deze ideeën moeten gebaseerd zijn op het uitbreiden van sociaal contact of focussen op sport en spel. Om initiatiefnemers te helpen om van een projectidee een concrete projectaanvraag te maken, organiseert ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’ op 18 januari (Eindhoven), 19 januari (Utrecht) en 26 januari (Zwolle) inspiratiebijeenkomsten. In februari kunt u een idee pitchen voor een deskundig panel en workshops volgen voor het opstellen van een projectplan of projectbegroting. U kunt hier meer informatie vinden.

© Nationale Zorggids