Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

Twaalf medewerkers van thuiszorgorganisatie Vérian hebben met behulp van Help Gewoon hun eigen zorgcoöperatie opgericht. Ze starten per 1 juni. Via hun eigen zorgorganisatie, Help Gewoon Thuiszorg Apeldoorn, gaan zij verder met het verzorgen van de ongeveer tachtig cliënten die zij al hadden. Dat meldt FNV.

Deze twaalf medewerkers van Vérian hebben de afgelopen maanden samen met hun collega’s continu actie gevoerd. Zij hebben Vérian en de gemeente opgeroepen met een oplossing te komen. Deze twaalf thuiszorgers hebben het heft in eigen handen genomen waardoor ze voor hun cliënten kunnen blijven zorgen en zijn hun loon en arbeidsvoorwaarden behouden.

Maandag 2 mei om 16.00 uur tekenen zij een contract met de gemeente Apeldoorn. Dit betekent dat zorgbehoevende mensen, die aankloppen voor zorg bij de gemeente, ook gebruik kunnen maken van zorgdiensten van deze twaalf dames.

“Een heel mooi voorbeeld van hoe het ook kan”, zegt Marian Beldsnijder van FNV Zorg & Welzijn. “Toen de dames ontslagen werden, wilden ze het heft in eigen hand nemen. Het is natuurlijk sneu dat het zo ver heeft moeten komen, maar niet bij de pakken neerzitten en op deze manier een eigen oplossing creëren, is iets waar wij als FNV best trots op zijn.”