Normal_d54d81ec42a43f4d498cf4777769faed_400x400

Ggz-instelling Vincent van Gogh en zorgorganisatie Proteion gaan samenwerken. Met het Expertisecentrum voor Integrale Psychogeriatrie bundelen ze hun kennis over zorg en wonen voor ouderen met ernstige gedragsproblemen, deze komen vaak voort uit dementie. Dat meldt Omroep Venray.

Dit voorjaar openen Vincent van Gogh en Proteion de deuren van twee woongroepen in het centrum. Het expertisecentrum fungeert als woon- en behandellocatie. Hier brengt de ggz-instelling zijn kennis mee over crisisopvang en de behandeling van complexe gedragsproblemen. Proteion heeft ervaring met kleinschalig wonen voor dementerende ouderen. Mensen die hier terechtkomen hebben ernstige gedragsproblemen en hebben extra zorg, behandeling en ondersteuning nodig.

Het expertisecentrum verzorgt ouderen in Noord- en Midden-Limburg. Opname vindt plaats vanuit thuis, het ziekenhuis, zorgcentrum of vanuit een crisisopname bij het Vincent van Gogh. De eerste paar maanden richten de zorgprofessionals zich op de behandeling van de gedragsproblematiek, vervolgens gaan ze over op gewenning in een woongroep. Wanneer zij zo ver zijn worden de dementerende ouderen in een regulier verpleeghuis geplaatst of mogen ze weer naar huis. Er zijn geen permanente bewoners in het centrum. 

©Nationale Zorggids