Normal_anbo_logo

Ouderenorganisatie ANBO zou volgens de media financiële problemen hebben. ANBO weerspreekt dit en laat weten een financieel gezonde organisatie te zijn die volgens de regels te werk gaat. Dat meldt ANBO.

Een artikel van de Telegraaf op 4 augustus zou suggereren dat de ouderenorganisatie grote financiële problemen heeft. De accountant zou tevens hebben geweigerd een handtekening te zetten onder de jaarrekening. “Uit de financiële stukken die door onze accountant zijn beoordeeld, waarover ook de betreffende journalist beschikt, blijkt dat ANBO geen geldnood heeft. Helaas hebben we moeten constateren dat de journalist de feiten onvolledig en niet juist heeft weergegeven”, schrijft ANBO in een verklaring op de website.

Dat de accountant geen oordeel heeft geveld over de jaarrekening van 2015 heeft ermee te maken dat sommige lokale administraties nog niet te controleren waren. Juist omdat diverse lokale afdelingen in 2015 de financiën niet op orde hadden, besloot ANBO om dat jaar de werkwijze rondom de financien aan te passen. Bovendien is het beheer van de gelden nu gecentraliseerd op het hoofdkantoor. 

Door: Redactie Nationale Zorggids