Normal_rechtbank_hamer

Ouderen in een flat in Rotterdam zijn boos. Ze worden gedwongen om te verhuizen, want er komt een gesloten dementie-afdeling op de plek waar hun appartement nu staat. De huidige bewoners zijn tegen dit besluit. Ze vrezen voor de gevolgen van een gesloten dementie-afdeling. Bovendien verliezen zij zo hen zelfgekozen plekje. Dat meldt NRC.

De eigenaar van het flatgebouw, Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR), stuurde de 70-plussers eind vorig jaar een brief over de aanstaande veranderingen. Achttien bewoners van verdieping één tot en met vier worden gedwongen te verhuizen.

“We voelen ons erg onrespectvol behandeld. We zijn een klein muisje tegenover de machtige SOR. Sommige bewoners zijn ver in de negentig, en raken helemaal in de war van zo’n besluit”, zeggen bewoners Olga Verwaal en Johan Zwanenburg.  Een ander stel vreest vooral voor de gevolgen van het wonen boven een dementie-afdeling.

De SOR zegt de zorgen van de bewoners te begrijpen, maar heeft er het volste vertrouwen in at het goed komt. Bovendien is een dergelijke gesloten afdeling de beste oplossing voor de oplopende leegstand. Bewoners vermoeden echter dat de SOR dit bewust heeft gedaan. De bewoners die van de SOR moeten verhuizen staan binnenkort in de rechtbank voor een kort geding tegen de stichting.

Door: Redactie Nationale Zorggids