Normal_auto_stuur

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft Royal HaskoningDHV een online test voor oudere automobilisten doorontwikkeld. Senioren krijgen met deze test inzicht in hun eigen rijgedrag en bijbehorende tips. De test is nu nog niet beschikbaar, maar op korte termijn waarschijnlijk wel. Dat meldt VerkeersPro. 

“Niemand is zich zo bewust van de gevolgen van het ouder worden als de oudere zelf”, zegt het ministerie. Dus een senior die een nieuwe auto koopt, kijkt bijvoorbeeld naar een automatische versnellingsbak of een hogere instap. Ook rijdt hij wellicht minder snel en vermijdt hij de spits en andere onrustige omstandigheden. “Zo hebben ouderen het idee dat ze afdoende hebben geanticipeerd op de merkbare gevolgen.”

De test is in de eerste instantie gemaakt door Royal HaskoningDHV in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland. Vervolgens vroeg het ministerie om een verkorte versie die tegelijkertijd interactief is. Het ministerie laat weten dat de test voorlopig nog niet gelanceerd kan worden, echter zijn de resultaten tot nu toe veelbelovend. Binnenkort wordt het project nog verder doorontwikkeld. 

Door: Redactie Nationale Zorggids