Normal_bejaarde_oudere_wandelen_rollator

Uit de laatste cijfers van ProRail blijkt dat steeds meer ouderen betrokken zijn bij ongelukken of ongevallen op of bij een spoorwegovergang. Vorig jaar was bij zeker 18 procent van de ongevallen een oudere betrokken. Bijna dertig jaar hiervoor waren nog 13 procent minder ouderen betrokken bij gevaarlijke situaties op het spoor. Dit meldt de Telegraaf. 

ProRail besteedde in haar campagnes vooral aandacht aan jongeren en dat heeft geholpen. Steeds minder jongeren tot de dertig jaar veroorzaken ongelukken op spoorwegovergangen. “Samen met ouderenbonden geven we nu extra voorlichting aan senioren om veilig het spoor over te steken”, zegt woordvoerder Jaap Eikelenboom van ProRail.

Op overwegen komen veel ongelukken voor, maar ook op stations en drukke perrons komen ouderen ten val. Ouderen geven zelf ook toe steeds meer moeite te hebben met het almaar drukker wordende openbaar vervoer, met als gevolg dat ze liever niet meer met de trein of bus reizen. ProRail wil er met betere informatievoorziening, fysieke hulp en beter bewegwijzering dat ouderen zich toch veiliger voelen in het openbaar vervoer. 

Door: Redactie Nationale Zorggids