Normal_arrestatie

In het onderzoek naar het drogeren en bestelen van een 94-jarige Amsterdammer in een verzorgingshuis heeft de recherche woensdagmiddag een verdachte aangehouden. Het gaat om een 61-jarige vrouw uit Zaanstad die zich bij de politie meldde. Dit meldt de politie. 

De vrouw wordt ervan verdacht op Koningsdag het 94-jarige slachtoffer in zijn zelfstandige woonruimte in een verzorgingstehuis te hebben gedrogeerd, waarna ze er vandoor ging met zijn bankpas. Vlak daarna is een aanzienlijk geldbedrag van zijn rekening opgenomen.

Uitgedroogd, verward en onderkoeld

Het slachtoffer werd uren later uitgedroogd, verward en onderkoeld aangetroffen in zijn kamer. Enkele dagen voor de gebeurtenis hadden de vrouw en het slachtoffer elkaar ontmoet in het verzorgingstehuis. Na een praatje bleek dat de twee het goed met elkaar konden vinden, waarna ze uit eten zijn geweest. De recherche vermoedt dat de vrouw op een berekende manier bezig is geweest om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen.

Intensief onderzoek 

Rechercheurs hebben intensief onderzoek verricht om achter de identiteit van de vrouw te komen. De afgelopen maanden zijn in opsporingsprogramma’s Bureau 020 en Bureau NH camerabeelden van de vrouw gedeeld. Ook op social media werd aandacht gevraagd voor de zaak. Ondanks meerdere tips kwam de recherche toen niet verder. Daarop werd in samenspraak met het Openbaar Ministerie besloten dat de beelden nogmaals onder de aandacht zouden worden gebracht bij het publiek. Op dinsdagavond 10 september was een uitgebreide reconstructie van de zaak te zien in Opsporing Verzocht. Omdat de vrouw zich inmiddels heeft gemeld, zijn herkenbare beelden offline gehaald.

Sterktewensen voor het slachtoffer

Overigens stond Opsporing Verzocht kort stil bij de dramatische situatie voor de man en kregen kijkers de mogelijkheid om een sterktewens achter te laten. Binnen een dag kwamen er ruim 1.300 sterktewensen voor het slachtoffer binnen. 

Door: Nationale Zorggids