Normal_ouderenonderwijs__seniorenonderwijs__cursus__computer__computervaardigheden

Zonnehuisgroep Amstelland vermindert de werkdruk van zorgteam en -adviseurs door het gebruik van technologie. Zij hebben namelijk een tool ontwikkeld die ouderen op een wachtlijst virtueel verwelkomt en informeert over de verhuizing. Dit meldt Skipr.

Het online portaal genaamd Mijn Welkom informeert toekomstige bewoners en hun naasten over het proces, regelzaken, wachtverzachters en kennismakers. Hiermee zijn zorgteams- en adviseurs ook minder belast met vragen. Ook zorgt de tool voor een betere afstemming van verwachtingen bij de ouderen, zegt Amstelland.

Mijn Welkom

Nadat de wachtende zich ingeschreven heeft op de wachtlijst, wordt er een account gecreëerd voor de ouderen en hun naasten met hulp van de zorgadviseur. In Mijn Welkom staat vervolgens ondersteunende informatie dat kan helpen bij de verhuizing, zoals zaken die snel geregeld moeten worden, kosten, uitnodiging om aan te schuiven bij een koffiemoment of activiteit en uitleg over het wachtproces of mantelzorg.
 
De tool is bedacht en ontwikkeld door een team van Zonnehuisgroep Amstelland in samenwerking met Meester Ontwerpers en Motivo.
 
Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch