Komst ondergrondse afvalcontainers leidt tot veel onrust bij Helmondse ouderen

In appartementencomplexen ’t Cour en De Callenburght in Helmond wonen vooral 60-plussers, die er nog zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Maar door de komst van een nieuw restafvalsysteem vrezen ze een stukje van hun zelfstandigheid te verliezen. Ze strijden daarom tegen de ondergrondse containers voor restafval en pleiten voor behoud van hun inpandige containerruimte. Dit meldt de Gelderlander. 

De ouderen vrezen ervoor straks met weer en wind de straat op te moeten met hun restafval. “Dat is minder veilig. En de mensen die een heel stuk met zakken op hun rollator naar zo’n container moeten…ik zie ze al struikelen en hun benen breken”, zegt  Marie Thérèse van de Waterbeemd van de vereniging van eigenaren (VvE) van complex ’t Cour in het centrum van Helmond. Niet alleen zorgen de plannen voor veel irritaties, maar ook kost het lozen van afval in zo’n container 2,16 euro per keer.

Rechtszaak

Een medebewoner gaat een rechtszaak opstarten, waar Van de Waterbeemd naar uitkijkt. Vooralsnog zijn de ondergrondse containers er niet en kunnen de ouderen hun grijze containers blijven gebruiken.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky