's Heeren Loo

Zorgorganisatie 's Heeren Loo is niet voornemens personeel te ontslaan. Dit zegt bestuursvoorzitter Paul de la Chambre, nadat bekend werd dat 's Heeren Loo niet langer van plan is een baangarantie af te geven aan haar werknemers. Dit meldt Skipr. 

Afgelopen dinsdag berichtte De Stentor over de angst van personeelsleden voor een grootschalig gedwongen ontslag. 's Heeren Loo is bezig een nieuw sociaal plan op te stellen, om zo in te kunnen spelen op een verwachte omzetdaling van 4 a 5 procent. In dit plan blijkt geen ruimte te zijn voor een baangarantie, zo viel te lezen. 
 
Volgens De la Chambre is het afschaffen van de baangarantie geen teken van onwil, maar van realiteitszin. 'Als gevolg van bezuinigingen en de overheveling van een groot deel van de zorg kunnen werkgevers geen baangarantie meer geven, zonder tezelfdertijd het voortbestaan van de organisatie in de waagschaal te stellen. … Met de nieuwe rol van de gemeenten verandert het hele speelveld, dan kan de vakbond niet klakkeloos blijven vasthouden aan een baangarantie.'
 
's Heeren Loo verwacht de omzetdaling op te kunnen vangen door natuurlijk verloop, dat bij de instelling tussen de 6 en 8 procent ligt. 
 
© Nationale Zorggids