Logo_politie2

Afgelopen weekend is een 21-jarige jongen met zware autisme op agressieve wijze beroofd van zijn portemonnee en telefoon. De jongen uit Emmen weigerde zijn spullen te overhandigen en werd vervolgens in elkaar geslagen. Hier heeft hij verschillende botbreuken in zijn gezicht aan overgehouden. Zijn moeder is op zoek naar getuigen, zodat de dader opgepakt kan worden. Dat meldt RTL Nieuws.

De zwaar autistische jongen, genaamd Henry, is inmiddels geopereerd. Volgens zijn moeder maakt hij het naar omstandigheden goed, met name omdat hij niet goed doorheeft wat een impact zo’n beroving heeft. “Wij als ouders zijn in ieder geval lamgeslagen. Je bent gewoon bekaf van alle emoties. Maar Henry is er nog nuchter onder”, zegt ze. 

De politie is op zoek naar de dader. Het enige signalement is dat de dader een trainingsbroek aanhad, samen met een Nike t-shirt, en hij had een tatoeage op zijn arm. Er waren meerdere mensen bij toen de jongen werd overvallen, echter greep niemand in. De hoop is dat iemand zich toch meldt bij de politie, zodat het signalement uitgebreid kan worden. Mensen kunnen zich melden bij de politie in Emmen of contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. 

Door: Redactie Nationale Zorggids