Normal_ouders_gezin_kinderen

Deze week vindt de eerste Week van de Ouders plaats. Het is een initiatief van de BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid waarmee zij aandacht vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders. De druk op gezinnen is veel te hoog, stellen beide organisaties. Dat meldt het ministerie van volksgezondheid. 

Het doel van de documentaire Ticket to the tropics en de Week van de Ouders is om het gesprek op gang te brengen over de stress die gezinnen ervaren. Maar liefst één op de drie ouders ervaart zelfs een te hoge druk, zo blijkt uit onderzoek van de BV Familie.

Nederland wordt internationaal gezien als voorbeeld voor andere landen. Tegelijkertijd blijkt er sprake van een toenemend aantal vechtscheidingen, een groter wordende ongelijkheid tussen man en vrouw, meer kinderen met psychische klachten en een schrikbarend aantal burn-outs onder hun ouders. Dat beeld wordt volgens BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid onvoldoende belicht.

De Week van de Ouders ging gisteren van start met de lancering van de documentaire Ticket to the tropics, waarin grootouders, ouders én kinderen vertellen hoe het écht met ze gaat.

Door: Redactie Nationale Zorggids