Normal_mishandeling_vuist

De verdachte die op 3 augustus zijn neefje mishandelde en waarvan de beelden live op Facebook werden gedeeld, verschijnt vanmiddag voor de snelrechter. Bilal B. is de neef van een 8-jarige jongen die hij mishandelde die nacht. Gebruikers van Facebook alarmeerden de politie, die uiteindelijk het adres kon traceren doordat in diezelfde video beelden met identiteitsgegevens te zien waren. De snelrechter doet vermoedelijk direct uitspraak tegen de man. Dit meldt Telegraaf.

Bij zaken waar een rechter minder dan een jaar gevangenisstraf op kan leggen, mag ook een snelrechter uitspraak doen. Deze politierechter oordeelt over kleinere strafzaken en vaak op zeer korte termijn. In de meeste gevallen kan de snelrechter direct en mondeling de straf uitspreken.

Jongen krijgt professionele hulp

De politie trof de verdachte en het slachtoffer aan in het huis dat door de identiteitsgegevens kon worden achterhaald. Ambulancepersoneel heeft de jongen nagekeken en hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Hem is professionele hulp aangeboden. De verdachte heeft momenteel geen vaste woon- en verblijfplaats en zou bij het slachtoffer in huis leven. Bilal B. moest van de rechter-commissaris in zijn cel blijven tot de zitting van vandaag.

Door: Nationale Zorggids