Normal_xtc

De zestienjarige jongen die ervan wordt verdacht xtc-pillen te hebben verspreid in een jeugd-ggz-instelling in Boxtel, is vanmorgen gearresteerd. Zondagavond belandden zes jongeren in het ziekenhuis nadat zij niet lekker werden na gebruik van xtc-pillen op het terrein van instelling De La Salle. Dit meldt NU.nl. 

Onder de zes jongeren die in het ziekenhuis belandden, bevond ook de verdachte zich. Hij is zelf geen bewoner van de zorginstelling, maar drie van zijn vrienden en mede-slachtoffers zijn dat wel. Inmiddels zijn alle jongens weer thuis. 

Open jeugdzorginstelling 

De La Salle is een open jeugdzorginstelling met een paar honderd jongeren die tijdelijk een ander onderkomen nodig hebben, bijvoorbeeld wegens gedragsproblemen thuis. Er vinden af en toe drugscontroles plaats, inclusief fouilleren en controles met drugshonden, maar dit valt niet onder het permanente toezicht. “Er doen zich soms problemen met drugsgebruik voor, maar dat is niet vaker of anders dan op scholen of in gewone gezinnen”, aldus een woordvoerder van de jeugd-ggz in Boxtel. 

Door: Nationale Zorggids