Normal_verband

Tijdens de jaarwisseling zijn meerdere kinderen (zwaar)gewond geraakt door ongelukken met vuurwerk. Het jongste slachtoffer was slechts drie jaar oud. De kinderen hadden brandwonden opgelopen door vuurwerk. Dit meldt Telegraaf.

Een driejarig kind uit Brabant is naar het  Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch gesneld met brandwonden. Volgens de lokale omroep is het kind inmiddels weer thuis. Hoe het jonge kind verwoningen heeft opgelopen, is niet bekend.

Vuurwerk onder kleding

Een achtjarig meisje uit Friesland is met zware brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. Het meisje uit Dronryp kreeg tijdens de jaarwisseling vuurwerk onder haar kleding. Dit zorgde ervoor dat ze zware brandwonden op haar lichaam opliep.

Tiener stak zelf vuurwerk af

In Lelystad is een tiener eveneens zwaargewond geraakt. De politie kreeg ’s avonds een melding over het incident binnen. De tiener was zelf vuurwerk aan het afsteken toen iets niet goed verliep. Er ontstonden brandwonden aan de hand. De tiener is hiervoor naar het ziekenhuis gebracht. De woordvoerder van de politie weet niet of het bij dit incident ging om legaal of illegaal vuurwerk.

Door: Nationale Zorggids