Normal_baby_nyima_gambia_skb_winterswijk

Stichting Baby Hope is een landelijke stichting die ongebruikte kraammaterialen uit het kraampakket inzamelt voor kraamprojecten in ontwikkelingslanden. Om deze stichting te helpen heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in 's Hertogenbosch inzamelpunten in het ziekenhuis gerealiseerd. Dat meldt het JBZ. 

Zwangere vrouwen in Nederland krijgen vaak een kraampakket aangeboden van de zorgverzekeraar. Soms worden de materialen in het pakket niet gebruikt en weggegooid, terwijl ze hard nodig zijn in ontwikkelingslanden. Kraamvrouwen kunnen vanaf nu hun ongebruikte kraampakket of een deel daarvan inleveren op de kraamsuite (A5 Noord). Hier kunnen ze 24 uur per dag terecht. Tijdens spreekuren kunnen de kraampakketten ook worden ingeleverd op de polikliniek Gynaecologie.

De Stichting Baby Hope zet zich in voor het verbeteren van de hygiëne tijdens bevallingen in ontwikkelingslanden. Een betere hygiëne draagt bij aan een afname van het aantal sterfgevallen onder kraamvrouwen en zuigelingen. Meer informatie is te vinden op www.stichtingbabyhope.org.

© Nationale Zorggids