Normal_normal_normal_rechtspraak

Er komt nader onderzoek naar mogelijk geheugenverlies van de Haaksbergse moeder, die ervan verdacht wordt haar pasgeboren baby te hebben gedood. Dat bleek maandagochtend tijdens een rechtszitting tegen de moeder. De moeder zit al sinds april vorig jaar in voorarrest. Dit meldt Tubantia. 

De vrouw zou haar pasgeboren baby hebben gedood door het jongetje met de ceintuur van haar badjas of haar handen te wurgen. Volgens advocaat Mariska Pekkeriet staat in het rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat de kans groter is dat de verwondingen in de nek, de drukplekken, in de koelcel van het mortuarium zijn ontstaan dan door toedoen van de moeder.

Zwangerschapstest

Op eerste paasdag vorig jaar meldden de vrouw en haar partner, die ten tijde van de geboorte niet thuis was, zich vlak na de geboorte bij MST met hun overleden kindje. Artsen gingen meteen over op onderzoek naar de doodsoorzaak. De vrouw verklaarde dat ze niet wist dat ze zwanger was, maar er is wel een zwangerschapstest met onbekende uitslag bij haar thuis aangetroffen. De uitslag wordt nog onderzocht. 

Geheugenverlies

De moeder geeft zelf aan dat ze zich niets kan herinneren van het vreselijke voorval. Aanklager De Valk pleit voor een neuropsychologisch onderzoek naar de authenticiteit van het geheugenverlies. De psychiater en de psycholoog achten het namelijk hoogst onwaarschijnlijk dat er sprake is van geheugenverlies. De rechtbank ging akkoord met het verzoek van De Valk en de vrouw wordt psychologisch verder onderzocht. Ook zal een gynaecoloog bij de rechtbank nog uitleg geven over neonaticide: moord op een pasgeboren baby.

Een volgende zitting wordt binnen drie maanden gehouden. 


Door: Nationale Zorggids