Normal_handen_mantelzorg_palliatief

Het mantelzorgproject 'Partner in Balans' dingt mee naar de Medische Inspirator Prijs 2017. Het project van Lizzy Boots, onderzoeker bij het Alzheimer Centrum Limburg, is gericht op partners van mensen met geheugenklachten. De Medische Inspirator Prijs, ter waarde van 75.000 euro is een jaarlijks initiatief van subsidiegever ZonMw. De behoefte van patiënten of zorgverleners staat daarbij centraal. Tot en met 20 november kan er worden gestemd via: www.zonmw.nl/stemnu. Dat meldt Maastricht University. 

De cursus Partner in Balans is speciaal bedoeld voor partners van mensen met geheugenklachten en helpt mantelzorgers omgaan met onzekerheden en vragen na de diagnose dementie. De cursus is ontwikkeld met én voor mantelzorgers. Tijdens het onderzoek werkte Lizzy Boots intensief samen met mantelzorger mevrouw Tillie-Hecker.

Partner in Balans is een initiatief van het Alzheimer Centrum Limburg (ACL) en wordt mogelijk gemaakt door het Alzheimer Onderzoekfonds Limburg en Alzheimer Nederland. Bij ACL loopt momenteel een wetenschappelijk onderzoek naar bruikbaarheid en effectiviteit, uitgevoerd door Lizzy Boots en Marjolein de Vugt. Met deze prijs wil Lizzy Boots de cursus beschikbaar maken voor partners en naasten van mensen met dementie in heel Nederland.  

Door: Redactie Nationale Zorggids