Normal_ziekenhuis__wachtruimte

Het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) denkt erover na om haar locaties Bronovo en Antoniushoeve in de toekomst te sluiten, of anders enorm te laten slinken. Dat het HMC voornemens heeft om zorg te concentreren is niet nieuw. Eerder al sloot de intensive care van Bronovo haar deuren wegens een aanhoudend tekort aan gespecialiseerd verpleegkundigen. Die locatie staat beter bekend als het vaste ziekenhuis van de koninklijke familie. Alle drie de dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn er geboren. Dit melden Omroep West en Telegraaf. 

Er liggen nog geen definitieve plannen, benadrukt een woordvoerster van HMC. “Er is nog geen enkel besluit genomen. Er wordt gekeken naar alle toekomstscenario’s waarbij echt alle opties voorliggen. Het is een hele brede verkenning die we al enige tijd zorgvuldig vormgeven, in overleg met alle partijen”, aldus de woordvoerster.

Het HMC mag niet alleen kijken naar haar eigen belangen, maar moet er ook voor zorgen dat de zorg door een sluiting niet duurder wordt. Ook dient er gekeken te worden naar het huidige tekort aan personeel. De woordvoerster denkt dat de toekomstverkenning misschien wel jaren kan duren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids