Normal_gevangenis_cel

Het is weer onrustig in de Oostvaarderskliniek. Volgens verschillende (oud-)medewerkers is een verstoorde werksfeer de oorzaak van de slechte personele bezetting aldaar. Begin dit jaar trokken anonieme behandelaren al aan de bel over de angstcultuur die er heerst. De medewerkers die nu praten, stellen dat er sprake is van intimidatie, pesterijen, bedreigingen en discriminatie. Drie afdelingshoofden worden als schuldige aangewezen. Dit meldt NRC. 

Eén afdelingshoofd wordt ervan beschuldigd continu in andermans tassen te hebben gezocht naar verboden spullen, ze noemde een oud-medewerker stelselmatig moslim en gooide eens een volle perforator op de grond waarna ze haar medewerkers maande op de snippers op te ruimen.

De Oostvaarderskliniek moest vorig jaar een patiëntenstop instellen omdat er onvoldoende personeel was. Mogelijk als gevolg van de verziekte werksfeer. Inmiddels zou er met hoge snelheid een nieuw, kundig team worden samengesteld en wordt er aandacht besteed aan personele zorg en teamontwikkeling, aldus de directie van de kliniek. 

Door: Nationale Zorggids