Normal_proeftuin_groningen_leidt_gz-psychologen_breed_op

Acht instellingen met locaties in Groningen hebben onlangs een intentieverklaring getekend om psychologen de vervolgopleiding tot GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog) te bieden. Binnen de Proeftuin Groningen komt er een brede opleiding beschikbaar waarbij deze toekomstige GZ-psychologen in onder andere de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, verslavingszorg en ziekenhuiszorg aan het werk kunnen. Dit meldt Cosis, die samen met Lentis, INTER-PSY, FPC Dr. S. van Mesdag, ’s Heeren Loo, VNN, Martini Ziekenhuis en UMCG de proeftuin aangaat. 

Psychologen in opleiding leren binnen de proeftuin hoe het is om in andere sectoren van de zorg te werken. Ze gaan bij praktijkinstellingen aan de slag en leren zo omgaan met diverse problematiek en zorgbranches. Het doel is om GZ-psychologen in de toekomst breder inzetbaar te maken.

Breed inzetbaar 

Volgens de acht instellingen is het belangrijk voor de toekomst van de GZ-psycholoog dat ze niet alleen bij hun eigen organisatie worden ingezet, maar waar mogelijk ook elders in het regionale werkveld. Dit is nodig om de vraag naar GZ-psychologen te kunnen opvangen.

Door: Nationale Zorggids