Nationale Zorggids

NZG Zorgnieuws

Normal_rss_entry-244263

Linkse oppositie wil regie kabinet na toename coronabesmettingen


Een groot deel van de linkse oppositie in de Tweede Kamer laakt het "gebrek aan regie" door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt. Oppositiepartijen PvdA, SP en GroenLinks gaan Rutte en De Jonge woensdag tijdens het ingelaste coronadebat om duidelijkheid vragen.

Normal_rss_entry-244265

'Russisch vaccin wordt niet zomaar op Nederlandse markt toegelaten'


Het vaccin tegen corona waarop Rusland een patent heeft verworven, zal niet zomaar op de Nederlandse markt worden toegelaten. Daarvoor is het veel te weinig getest, zegt Anke Huckriede, hoogleraar vaccinologie in Groningen.

Normal_rss_entry-244342

Geldmaten voorzien van spraakondersteuning


De geldautomaten van Geldmaat , het gezamenlijke netwerk van gele pinautomaten van Rabobank, ING en ABN AMRO, worden voorzien van spraakondersteuning. Daarmee wordt het voor mensen met een visuele beperking mogelijk om geld op te nemen. De automaten zijn woensdag geïntroduceerd.

Normal_kaars_overlijden_dood

Gelderse oudere overlijdt na tweede besmetting met corona


In Gelderland is een oudere bewoner van woonzorgcentrum Rehoboth overleden nadat zij voor de tweede keer besmet raakte met corona. De regionale GGD doet een bron- en contactonderzoek. Het RIVM kan nog niet met zekerheid zeggen of een herbesmetting vaker voorkomt, maar het gezondheidsinstituut houdt daar wel rekening mee. Dit meldt De Stentor. 

Normal_corona_handen

'Bied perspectief aan mensen met verhoogd gezondheidsrisico'


Op woensdag 12 augustus is in de Tweede Kamer een plenair debat over de recente ontwikkelingen in de coronacrisis. Het aantal vastgestelde besmettingen neemt weer toe en de situatie lijkt regionaal te verslechteren. Hoewel er veel gesproken wordt over een mogelijke tweede golf, zit een omvangrijke groep mensen met een verhoogd gezondheidsrisico ...

Normal_rss_entry-244262

'In twee weken 60 procent meer coronapatiënten in ziekenhuizen'


Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is in de afgelopen twee weken met ongeveer 60 procent gestegen. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Op 29 en 30 juli behandelden de ziekenhuizen tachtig mensen bij wie het coronavirus was vastgesteld, op dinsdag waren het er 127.

Normal_rss_entry-244252

Mensen lopen vooral thuis het coronavirus op, maar horeca komt op


Van lang niet iedere coronapatiënt is bekend waar hij of zij het virus heeft opgelopen. Maar de mensen van wie dit wel bekend is, die zijn vooral in hun eigen omgeving besmet geraakt. "Thuissituatie", zo noemt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu die "setting van besmetting".

Normal_rss_entry-244253

Coronapatiënten waren onder meer in Frankrijk, Spanje en Turkije


Een op de tien nieuwe coronapatiënten is mogelijk in het buitenland besmet geraakt. Van de 4036 nieuwe gevallen waren 408 mensen in de twee weken voor het begin van de ziekte in het buitenland.

Normal_rss_entry-244293

Online coronatest aanvragen en verplicht thuisquarantaine na onderzoek


Mensen kunnen voortaan online een afspraak maken voor een coronatest. Via het digitale portaal van de overheid kunnen ze daarna ook zien of ze het virus onder de leden hebben. Het portal, waar mensen met hun DigiD kunnen inloggen, wordt woensdag gelanceerd. De naam en het adres zijn nog niet bekend.

Normal_rss_entry-244291

KNMI waarschuwt wederom in zuiden en zuidoosten voor extreme hitte


Het KNMI heeft code oranje uitgeroepen, wegens de aanhoudende hitte. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan het extreem warm worden, met maximumtemperaturen van 35 graden of iets daarboven. Code oranje geldt voor Gelderland, Limburg, Brabant en Zeeland. In de overige provincies geldt code geel. Alleen op de Waddeneilanden geldt code groen.

Normal_rss_entry-244245

RIVM: scholen kunnen veilig open als ventilatie op orde is


Als de scholen weer opengaan, is het belangrijk dat ze zich houden aan de voorschriften voor ventilatie, zegt RIVM-baas Jaap van Dissel. "Zorg dat je voldoet aan het bouwbesluit, daarin staat hoe vaak je de lucht moet verversen."

Normal_weegschaal

Meer mensen schakelen GLI in bij aanpakken overgewicht


Ruim zevenduizend mensen in Nederland volgen een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dat is een forse toename sinds 31 oktober vorig jaar. Toen waren 1.377 deelnemers bekend, zo blijkt uit onderzoek van het RIVM met behulp van declaratiedata van Vektis. Dit meldt Vektis. 

Normal_driekoningen1920

Drie burgemeesters vertellen in docu over de impact van het coronavirus


Het coronavirus grijpt begin maart in Brabant razendsnel om zich heen. Enkele dagen nadat massaal carnaval wordt gevierd, blijken steeds meer Brabanders besmet met het virus. Drie burgemeesters krijgen al snel de leiding over de hele regio. Ze zijn de eerste die ingrijpende maatregelen moeten nemen tegen een onbekend virus. In de documentaire de...

Logo_super_soaker

Te veel lood op sticker Super Soakers


Hasbro heeft een veiligheidswaarschuwing gepubliceerd voor de Super Soaker XP20 en XP30. De sticker op de watertank van deze Super Soakers overschrijdt mogelijk de wettelijk toegestane hoeveelheid lood. Het lood zit alleen in de sticker op de watertank en vormt een laag risico. De producten zijn van februari tot en met juli 2020 in diverse winke...

Normal_normal_rechtspraak

Tilburg moet achterstallige zorgrekeningen betalen aan Blue-Care


De gemeente Tilburg moet van de rechter 70.000 euro aan openstaande rekeningen betalen aan zorginstelling Blue-Care die zorg verleent aan kwetsbare jongeren met autisme of borderline. Dit legde de rechter op via een kort geding en de gemeente gaat hiertegen niet in hoger beroep. Wel staat er nog een civiele procedure uit, waarbij de gemeente 600...

Normal_rss_entry-244237

Aantal besmettelijke coronapatiënten verdubbeld


Het aantal coronapatiënten die anderen kunnen besmetten met het virus, is in een week tijd verdubbeld. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn er nu 32.451 zogenoemde besmettelijke personen in Nederland. Vorige week waren het er meer dan 16.000.

NZG Van onze klanten

NZG Blog van onze klanten

NZG Blog

Afscheid nemen en rouw verwerken in coronatijd

Normal_blogger_nzg_jolande

We gaan door een donkere tijd heen. Velen van ons krijgen, misschien wel voor het eerst van hun leven, te maken met verlies en crisis. Een levenscrisis die er diep inhakt en die sporen na laat. Een periode in je leven die je nooit meer zult vergeten omdat het zo anders en misschien wel verdrietig en beangstigend is, waar je nu doorheen gaat.  

NZG Interview

Geen coschappen door corona: hoe kwamen coassistenten deze periode door?

Normal_jurrien_loosveld


Midden maart kregen bijna alle coassistenten bericht dat hun coschappen per direct werden stopgezet. De redenen: de kans op besmetting met corona en het ontbreken van een n...

NZG Topvacatures

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht