Normal_6014

DEN HAAG (ANP) - Minister Edith Schippers (Volksgezondheid en Sport) trekt vanaf 2012 elk jaar zo'n 70 miljoen euro uit om mensen dicht bij hun huis aan het bewegen of sporten te krijgen.

Ook komen er 2900 sportbuurtcoaches en is het zaak dat de beschikbare ruimtes en accommodaties efficiënter worden benut, zo meldt Schippers in een brief die maandag naar de Tweede Kamer gaat.

Een taskforce onder leiding van Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, gaat kijken hoe belemmeringen die een beter gebruik van de zaaltjes nu beletten, kunnen worden weggenomen. Bijvoorbeeld kinderen van de naschoolse opvang die vanwege de strikte regels de voorzieningen van de sportclub niet mogen gebruiken, terwijl diezelfde kinderen daar in het weekeinde wel gewoon sporten.

NOC*NSF, en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), VNO-NCW en MKB Nederland doen mee aan het project. Logisch vindt de minister, want zij hebben baat bij fitte en gezonde werknemers. Het ministerie van Onderwijs betaalt mee aan sport en bewegen in de buurt.