Normal_11030

DEN HAAG (Novum) - De van fraude verdachte psychiater Sinan G. is sinds maart weer aan het werk. Hij mocht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) sinds augustus vorig jaar niet meer aan de slag omdat hij verdacht wordt van fraude, maar volgens een woordvoerder van de IGZ zijn er nu afspraken gemaakt om de zorgverlening te waarborgen.

G. wordt er samen met een collega van verdacht voor 1600 'patiënten' uitkeringen en persoonsgebonden budgetten (pgb's) te hebben geregeld door valse medische verklaringen op te stellen. Zo zou voor tientallen miljoenen euro's zijn gefraudeerd. De artsen en de neppatiënten deelden de opbrengsten.

Volgens de IGZ staat G. onder verscherpt toezicht. Hij mag weer werken, maar een andere psychiater kijkt namens de inspectie mee naar zijn medische dossiers om het niveau van de zorg te waarborgen. "Hij wordt verdacht van fraude. De rechter moet zich daar nu over uitspreken en over of hij zijn beroep nog mag uitoefenen."

G. werkt in een instelling in Berkel en Rodenrijs die zich richt op patiënten met een niet-westerse achtergrond, voornamelijk Turken, Afghanen en Iraniërs.