Normal_12840

UTRECHT - Elk ziekenhuis zou een coördinator Medische Technologie aan het hoofd van een technologiecommissie moeten hebben, zo concludeert het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in een onderzoeksrapport over het effectief en veilig inzetten van medische technologie door ziekenhuizen.

Volgens het rapport ‘Taakprofiel coördinator Medische Technologie' kunnen ziekenhuizen het gebruik van apparatuur, instrumenten en disposables veiliger maken door de interne samenwerking te verbeteren. Nu is de verantwoordelijkheid vaak nog verdeeld over verschillende medewerkers.

De geïnterviewde functionarissen zijn het eens over de noodzaak om binnen de ziekenhuizen beter samen te werken. Een coördinator Medische Technologie moet voor deze samenwerking zorg dragen.

Het IVM heeft inzichtelijk gemaakt wat de taken, de positie, het niveau en de bevoegdheden van een beoogde nieuwe coördinator zouden kunnen zijn. Ziekenhuizen kunnen aan de hand van het rapport een eigen invulling geven aan de nieuwe functie.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz