Normal_logo_mediq_apotheek

UTRECHT (Novum/ABM FN) - Mediq heeft in het vierde kwartaal een lagere omzet en winst geboekt door een omzetdaling bij de apothekersactiviteiten in Nederland en Polen. De recente gekocht bedrijven die thuiszorgmiddelen bezorgen konden hiervoor niet compenseren, blijkt uit de woensdag bekendgemaakte kwartaalcijfers.

In het vierde kwartaal zag Mediq de omzet afnemen met drie procent naar 680 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) zakte met veertig procent in tot 19,8 miljoen euro. Dit resulteerde in een nettowinst van tien miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2011 wist de medische dienstverlener nog 22,8 miljoen euro nettowinst te boeken.

Over heel 2012 boekte Mediq een twee procent lagere omzet van 2,6 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 37,1 miljoen euro, ruim veertig procent minder dan de 73,4 miljoen euro over 2011.

Mediq wordt van de beurs gehaald door Advent International. In dat kader stelde topman Marc van Gelder dat Mediq gebaat is bij een private omgeving om de komende jaren te bouwen aan de verdere groei op het gebied van medische middelen voor thuisgebruik en versterking van de apotheekonderdelen. Advent meldde dinsdag 99,7 procent van de aandelen van Mediq in handen te hebben. De laatste handelsdag in Mediq op NYSE Euronext is op 12 maart.