Normal_anp-22355443-568x378

(Novum) - Naar de mogelijkheden om ook de baan van driehonderd tijdelijke medewerkers van thuiszorgorganisatie Sensire te behouden, wordt later gekeken. Dat meldt een woordvoerder TSN Thuiszorg donderdagavond.

Donderdag werd bekend dat TSN Thuiszorg bijna achthonderd medewerkers van Sensire met een vast contract wil overnemen. TSN is hierover nog wel in gesprek met gemeenten in de Achterhoek, concurrent Sensire en de vakbonden. Zo wordt nog gesproken over het tarief dat gemeenten volgend jaar betalen voor de thuiszorg en over hoeveel zorg de gemeenten dan gaan afnemen. TSN wil dat het niveau van dit jaar gehandhaafd blijft.

Sensire vroeg eerder dit jaar ontslag aan voor alle elfhonderd thuiszorgmedewerkers, omdat het onduidelijk was hoeveel gemeenten volgend jaar aan thuiszorg wilden uitgeven. Het gaat om achthonderd vaste medewerkers en driehonderd tijdelijke thuishulpen.

Van de tijdelijke medewerkers loopt het contract af. "We werken nu eerst aan overeenstemming over de achthonderd vaste medewerkers. Als daar afspraken over zijn gemaakt, gaan we kijken of en zo ja hoe we ervoor kunnen zorgen dat de driehonderd tijdelijke medewerkers hun baan behouden", laat de zegsman weten.