Normal_us_navy_100720-n-4044h-292_latter-day_saint_charities_nurse_practitioner_michelle_crawford_performs_a_general_examination_during_a_pacific_partnership_2010_medical_civic_action_program

Het contract dat zorgverzekeraar Menzis had met Groningse huisartspraktijk De Hoogte is na 2 jaar conflict opgezegd. De 2000 patiënten van De Hoogte moeten hierdoor noodgedwongen op zoek naar een andere huisarts. Menzis vond dat de praktijk faalde in het regelen van goede vervanging voor de avonduren en weekenden. Dit meldt RTV Noord. 

Maarten Huber, de huisarts in kwestie, houdt praktijk in de wijk De Hoogte in Groningen. Huber moest van Menzis regelen dat de patiënten ook in het weekend en de avonduren ergens terecht konden. De huisarts had dit moeten regelen met de doktersdienst in Groningen, maar daar heeft hij geen afspraken mee kunnen maken. De kwestie loopt al 2 jaar en daarom heeft Menzis nu besloten het contract met de huisarts te beëindigen. 
 
Menzis vindt dat het noodzakelijk is dat hulp ook 's nachts en in het weekend gegarandeerd is. Ze betreuren dat de praktijk van Huber moest worden gesloten maar vinden de veiligheid van de patiënten belangrijker. “Wij gaan daarbij niet over één nacht ijs”, aldus Menzis. “Wij hebben geïnformeerd bij de huisartsen in de buurt en die hebben nog voldoende ruimte om de patIënten op te vangen.”
 
© Nationale Zorggids